Over Ons

Noord West Express

De Jazz Night Express is een initiatief van Noord West Express. Wij zijn een kleine organisatie, maar we hebben grote plannen, veel ambitie en een beetje idealisme. Wij geloven in de unieke combinatie tussen de nachttrein en de jazzmuziek.

Noord West Express is ruim drie jaar geleden opgericht om reizen met de nachttrein weer terug op de kaart te zetten. Sinds eind 2016 rijdt er namelijk geen enkele reguliere nachttrein vanuit Nederland.

Meer treinen, minder vliegen! De Jazz Night Express is niet zo snel als met het vliegtuig of de auto, maar het is duurzaam en het feest begint al bij vertrek.

Ik vond het echt een heerlijke, magische reis. Super ontspannen en heel erg gezellig!

Reiziger 2019

Chris Engelsman

Chris Engelsman heeft een grote passie voor het reizen met de nachttrein. Daarom richtte hij in 2016 Noord West Express op. In zijn jeugd woonde hij langs de spoorlijn waar elke dag de Nord West Express naar Moskou en Kopenhagen langs reed. Chris studeerde civiele techniek in Delft en werkt nu als projectleider infrastructuur bij de Vervoerregio Amsterdam.

Edwin Konings

Edwin Konings is collega van Chris bij de Vervoerregio en al 15 jaar betrokken bij de voorbereiding en de besluitvorming van de grote spoorprojecten in de Metropoolregio Amsterdam. Projecten die jaren duren voordat ze in gebruik worden genomen en er treinen over heen gaan rijden. De Jazz Night Express biedt Edwin een unieke kans om zelf te ervaren wat er allemaal komt kijken bij het rijden van treinen.

Jelmer Baken

Jelmer Baken is eigenaar Onderzoekdoen.nl. In het verleden heeft hij verschillende evenementen georganiseerd en een eigen bedrijf gehad in de evenementen techniek. Het op zorgvuldige wijze organiseren van een evenement geeft hem voldoening. Sinds zijn jeugd heeft hij een fascinatie voor treinen en reizen met de trein.

Onze Partners


Ondernemershuis op Zuid

Ondernemershuis-op-Zuid staat voor ondernemerschap en werkgelegenheid in Rotterdam Zuid. In een warme omgeving en door ‘learning on the job’ stimuleren wij mensen het beste uit zichzelf te halen, als mens en als professional. 

Ondernemershuis-op-Zuid: in 3 jaar 53 mensen met betaald werk, 6 startups, 1,7 miljoen omzet, winstgevend, zonder subsidie!

www.ondernemershuisopzuid.nl

BIRD

Diepgeworteld in de jazz, maar met vertakkingen naar soul, funk, hiphop en elektronica is podium, club en restaurant BIRD dé Rotterdamse hotspot voor de culturele alleseter. Een plek waar het verleden dient als springplank voor de toekomst – BIRD zoekt altijd naar de spannendste acts van morgen. Zo stonden hier in het verleden al toonaangevende namen als Gregory Porter, Anderson .Paak en Roy Ayers

BIRD verwijst naar de poëtische bijnaam van de Amerikaanse jazzsaxofonist Charlie ‘BIRD’ Parker. BIRD staat dan ook voor jazz, maar ook voor warmte, soul, pizza’s, grootstedelijke rauwheid, funk, hiphop, elektronica, goede wijnen, no-nonsense biertjes, sfeervolle luisterconcerten en uitzinnige partypeople. Have a taste!

www.bird-rotterdam.nl

North Sea Round Town

Het vertrek van de Jazz Night Express op 28 juni 2019 luidt direct ook de aftrap in van de 14e-editie van North Sea Round Town, het fringe festival van het North Sea Jazz Festival in Ahoy. North Sea Round Town biedt een podium aan meer dan 350 concerten met het beste dat de stad te bieden heeft aan jazz, blues, soul, funk, hiphop, pop, improvisatie en crossovers, op 125 onverwachte plekken, pop-up’s en jazz-podia.

www.northsearoundtown.nl 

Solkitchen

Solkitchen is een food-artist in het breedste zin van het woord, een jong en dynamisch bedrijf waar eerlijk en puur eten hoog in het vaandel staat.

Achter Solkitchen zit Joost van Rijswijk. Joost heeft een jarenlange ervaring in de keuken en heeft echt van zijn hobby zijn werk kunnen maken. Hij is zijn carrière ooit begonnen bij NH Hotels als leerling en is binnen deze hotelketen doorgegroeid naar chef kok. Na een wereldreis, een Chef positie bij Park Plaza hotel en Calf&Bloom is Joost op dit moment werkzaam als Executive Chef in Spant! in Bussum. Solkitchen is zijn eigen bedrijf, geïnspireerd door zijn zoon Sol, en geeft Joost de mogelijkheid om zijn overdosis aan creativiteit en passie kwijt te kunnen naast zijn dagelijkse baan.

Neem een kijkje op Instagram

Sonny Cheffing 

Sonny heeft tijdens zijn reizen rond de wereld veel kennis van de buitenlandse keuken opgedaan. In Australie wordt gezegd dat een kok niet doet aan “cooking” maar aan “cheffing” en hier is dan ook zijn bedrijfsnaam uit voort gekomen. Terug in Nederland is hij al snel gaan samenwerken met Solkitchen. Het is een eer om zoveel leuke mensen, die onderweg zijn met de nachttrein, te kunnen voorzien van diner en ontbijt. It is all about the journey and not the destination.

www.sonnycheffing.nl

Codarts Jazz Rotterdam

Codarts Jazz biedt een inspirerende, sfeervolle en internationale georienteerde opleiding in dé jazz-stad van Nederland. Er is veel ruimte voor experiment. Het brede studieaanbod (Pop, Wereldmuziek, Klassieke Muziek, Muziektheater, Dans, Circus en Educatie) biedt eindeloos veel mogelijkheden tot cross-overs. Voor de studenten een kans om verschillende kunstvormen te onderzoeken en toe te passen in de praktijk.

www.codarts.nl/jazz 

Euro Express

In Duitsland is een beperkt aantal bedrijven dat couchetterijtuigen en slaaprijtuigen verhuurt. Deze worden ingezet voor wintersporttreinen, autoslaaptreinen en diverse soorten excursies. Noord West Express werkt voor de Jazz Night Express samen met het in Münster gevestigde Euro Express.

www.euro-express.eu 

Duitsland Instituut Amsterdam

Het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA) is het kennisinstituut in Nederland over het moderne Duitsland. Een team van wetenschappers, redacteurs, onderwijs- en communicatie-experts stimuleert Nederlands-Duitse netwerken en uitwisselingen.

http://duitslandinstituut.nl

Onbegrensde Zaken

Onbegrensde Zaken adviseert culturele en sociaal bevlogen organisaties, overheden en non-profit instellingen over subsidiemogelijkheden, ondersteunt bij fondsenwerving, bij financieringstrajecten en bij het schrijven, indienen en afhandelen van subsidieaanvragen en aanbestedingen.

www.onbegrensdezaken.nl

XJAZZ Berlin

XJAZZ is een succesvol jazzfestival, dat elk jaar in mei in Berlijn plaatsvindt. Dit jaar heeft XJAZZ de terugreis van de Jazz Night Express geadopteerd en daar zijn we super blij mee. Want dat betekent mooie muziek uit Berlijn aan boord en veel meer culturele uitwisseling.

www.xjazz.net

Jazzkerk Aartswoud

De Jazzkerk Aartswoud is een intieme concertlocatie in het voormalige walvisvaardersdorp Aartswoud, waar volgens de overlevering Napoleon in oktober 1811 een versnapering nuttigde in de plaatselijke herberg. Drummer Joost Patocka is initiatiefnemer van de Jazzkerk en organiseert daar jaarlijks Jazz Festival Trommel, waar internationaal gerenommeerde drummers in de schijnwerpers staan.

Facebook Jazzkerk Aartswoud